آزادی - اکتاویو پاز

 


آزادی -   اکتاویو پاز

ترجمه :احمد شاملو


کسانی از سرزمین‌مان سخن به میان آوردند

من اما به سرزمینی تهی‌دست می‌اندیشیدم

به مردمانی از خاک و نور

به خیابانی و دیواری

و به انسانی خاموش -ایستاده در برابر دیوار-

و به آن سنگ‌ها می‌اندیشیدم که برهنه بر پای ایستاده‌اند

در آب رود

در سرزمین روشن و مرتفع آفتاب و نور.

Monday, April 11, 2022

راهرو مرگ - مهدی یعقوبی

 


داستانی هولناک

از زندان های مخوف جمهوری اسلامی

ادامه داستان

ماجرای قتل "پاول سیسیانوف" سردار بی رحم روسی و فرستادن سر او به تهران

 



از ماجرا هایی که مدت ها در تهران سینه به سینه مردم می گشت و کهنه و فراموش نمی شد،داستان کشته شدن ایشپختر سردار روس با جادو و آوردن سر او به تهران بود...

"ایشپختر" در سرکوب انقلاب مردم لهستان در سال ۱۷۹۴ و جنگ‌های ایران و روسیه (۱۸۰۴-۱۸۱۳) شرکت داشت.


او در زمان فرماندهی در گرجستان، سیاست سختگیرانه‌ای نسبت به مردم بومی گرجستان داشت. این گفته او مشهور است که خطاب به گرجی‌ها می‌گفت "از شوق ریختن خون شما و آبیاری کردن خاکمان...

با خون نابکار شما بر خود می‌لرزم ".

ارابه خدایان - اریک فون دانیکن

 


ماجرای اریک فون دانیکن و کشفیات او

اریک فون دانیکن که بود و چه میگفت؟

اگرچه ماجرای دخالت موجوداتی هوشمند در گذشته تاریخ بشری از سیاراتی دیگر حتی قبل از اریک فون دانیکن هم مطرح بوده است اما به خاطر کتابی که سال ها پیش اریک فون دانیکن در این مورد نوشت این موضوع بیش از پیش مورد توجه و علاقه مردم قرار گرفت و او را به شهرت جهانی رساند.

اریک فون دانیکن از بچگی معتقد بود که موجودات فضایی وجود دارند و تمدن های بشری را شکل داده‌اند.

از دفتر خاطرات یک دوشیزه - آنتوان چخوف

 



نقل از دفترچه خاطرات یک دوشیزه یا از یادداشت‌های یک دوشیزه (به روسی: Из дневника одной девицы) داستان کوتاهی است از آنتوان چخوف که در سال ۱۸۸۳ نوشته‌است. این داستان از آثار کوتاه مشهور سال‌های نخست نویسندگی چخوف است که از روی آن فیلم‌سینمایی نیز ساخته شده‌است. «از دفترچه خاطرات یک دوشیزه» بارها به فارسی برگردانده شده‌است.


از دفتر خاطرات یک دوشیزه

سيزده اکتبر: بالاخره بخت، در خانه ی مرا بر هم کوبيد! می بينم و باورم نمی شود. زير پنجره های اتاقم جوانی بلند قد و خوش اندام و گندمگون و سياه چشم، قدم می زند. سبيلش محشر است! با امروز، پنج روز است که از صبح کله ی سحر تا بوق سگ ، همانجا قدم ميزند و از پنجره های خانه مان چشم بر نميدارد. وانمود کرده ام که به او بی اعتنا هستم.

ترانه‌های تاریخی از آغاز تا دوره مشروطه

 


ترانه‌های تاریخی از آغاز تا دوره مشروطه

محمد امین محمدپور 

پژوهش در ترانه‌ها به علت خاستگاه ملی و مردمی آن شیوه‌ای کارآمد برای فهم ادبیات پایداری توده به شمار می‌آید. این جستار در پی پاسخ به این ‌پرسش است که ترانه‌های تاریخی از آغاز تا دوره مشروطه شامل چه ترانه‌هایی و در واکنش به چه رویدادهایی بوده است. در این راستا ترانه‌های تاریخی از آغاز تا دوره مشروطه بررسی و تحلیل شده‌اند و به ویژگی‌های ترانه‌های تاریخی پرداخته‌ شده و این ترانه‌ها از نظر کاربرد و مضمون و محتوا با ارائه نمونه‌هایی بررسی ‌شده‌اند.

یافته‌های پژوهش نشان می‌دهند که در برخی رویدادهای سیاسی و اجتماعی، بی‌درنگ سرایندگانی گمنام تصنیف‌هایی از روی ذوق سروده‌اند و آهنگ نیز رویش ‌گذاشته‌اند و این روند با زیبایی‌های ادبی ویژه تا امروز ادامه دارد.

به کار گرفتن قالب ترانه برای بیان سیاسی، نشان از آگاهی از زیبایی‌شناسی هنری برای تاثیرگذاری بر مخاطب است. این ترانه‌ها در بخش‌های تصنیف‌ها و ترانه‌های محلی سیاسی و اجتماعی شامل ترانه‌های محلی انتقادی و شرح حال مبارزان سیاسی هستند. زبان این ترانه‌ها ساده و عامیانه است و از آنجا که این ترانه‌ها با زندگی اجتماعی مردمی ساده‌زیست ارتباط دارند، در آنها کمتر به خیال‌پردازی توجه شده و کلام بیشتر این ترانه‌ها آهنگین خوانده شده یا با سازهای موسیقی همراه می‌شود.