Friday, May 29, 2020

ایرانی سرگردان - مهدی یعقوبی



ایرانی سرگردان - مهدی یعقوبی
ما ایرانیان در جامعه ایی با فرهنگ چندگانه با دو مولفه بارز اما متضاد
( ایرانی  اسلامی ) زندگی میکنیم و این چند گانگی بازده ای منفی در تاریخ  پر فراز و نشیب ما داشته است. در یک جامعه سالم که بر شالوده های عینی فرهنگی و مبادی انسانی چیده شده است این تلون و در نتیجه کنش و واکنشها تاثیری مثبت در زندگی فردی و اجتماعی خواهد داشت اما وقتی که جامعه ای فلسفه و ماهیت وجودی اش بر روی دینی باشد که با شمشیر تحمیل شده باشد چالش برانگیز و روندی معکوس به خود میگیرد. بخصوص در سرزمینی که به لحاظ شکل بندی اجتماعی یعنی تولید و ساختار سیاسی و فرهنگی اش در فار بالا بلندتری بسر برده باشد.

آیت الله خامنه ای: قتل عام 1367 برای حفظ و بقای نظام بود


خبرگزاری فارس بخش‌هایی از کتابی را معرفی کرده که برای نخستین بار خاطراتی از خامنه‌ای از دهه ۱۳۶۰ را نقل کرده است. بخشی از این خاطرات نشان می‌دهند که خامنه‌ای با فتوای خمینی در مورد اعدام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ موافق بوده است.خامنه‌ای در مورد حکم خمینی به قتل عام زندانیان سیاسی: مطمئنم «امام» با محاسبه عمل کرد.

 علی خامنه‌ای در مقام ریاست جمهوری وقت، پس از قتل عام هموطنانمان به حكم خميني و در دادگاههاي فرمايشي و چند دقيقه اي گفت:
روزنامه رسالت ۱۶ آذر 1367 : «مگر ما مجازات اعدام را لغو کردیم؟ نه! ما در جمهوری اسلامی مجازات اعدام را داریم برای کسانی که مستحق اعدامند… این آدمی که توی زندان، از داخل زندان با حرکات منافقین که حملهٔ مسلحانه کردند به داخل مرزهای جمهوری اسلامی … ارتباط دارد، او را به نظر شما باید برایش نقل و نبات ببرند؟ اگر ارتباطش با آن دستگاه مشخص شده، باید چه کارش کرد؟ او محکوم به اعدام است و اعدامش هم می‌کنیم. با این مسئله شوخی که نمی‌کنیم»


شبکه اطلاع رسانی برنا
حکم امام درباره اعدام منافقین مبنای فقهی داشت

Tuesday, May 26, 2020

سئوال خنده دار فتحعلی شاه از سفیرش در استانبول



فتحعلی شاه به سفیر ممالک محروسه در استامبول نامه ای نوشته است اصل نامه در موزه سلطنتی نگهداری می شود :

اول) بر ذمت تو لازم است که به درستی تحقیق کنی که وسعت ملک فرنگستان چه قدر است و آیا کسی به نام پادشاه فرنگ وجود دارد یا نه. در صورت وجود داشتن پایتختش کجاست.

شعرى از حكيم عمر خيام بر دیوار دانشکده پزشکی میوکلینیک آمریکا



شعرى از حكيم عمر خيام بر دیوار دانشکده پزشکی میوکلینیک آمریکا
تُنگی میِ لَعل خواهم و دیوانی
سَدّ‌ِ رَمَقی باید و نصف نانی
وانگه من و تو نشسته در ویرانی
خوشتر بُوَد آن ز مُلکَتِ سلطانى

دو انقلاب مشروطه برای دو برادر



دو انقلاب مشروطه برای دو برادر؛ محذوفان تاریخ
سرگه بارسقیان
در غوغایی که بر سر حذف و جایگزینی آثار بزرگان ادبیات فارسی در کتاب‌های درسی به پا شد، گفتند که شعر «باغ بی‌برگی» مهدی اخوان ثالث و شعر «مهتاب» نیما یوشیج از کتاب‌ها حذف شده اما همچنان آثار دیگری از این دو شاعر بزرگ در کتاب‌ها هست. شعر «قلب مادر» از ایرج میرزا حذف و شعر دیگری از او در کتاب گنجانده شده. شعر «به کجا چنین شتابان؟» محمدرضا شفیعی کدکنی هم حذف و با شعر دیگری از او «‌‌ای مهربان‌تر از برگ» جایگزین شده است. از همه جالب‌تر استدلال مدیر گروه تالیف کتب درسی ادبیات فارسی است که گفته «مضمون اشعار ابتهاج مناسب کتاب درسی نبود و شعر سلمان هراتی را جایگزینش کردیم. شعر «باغ بی‌برگی» اخوان و «به کجا چنین شتابان» شفیعی کدکنی محتوای ناامیدی داشت.

Sunday, May 24, 2020

ایرانی سرگردان - مهدی یعقوبی


ایرانی سرگردان
ما ایرانیان در جامعه ایی با فرهنگ چندگانه با دو مولفه بارز اما متضاد 
( ایرانی  اسلامی ) زندگی میکنیم و این چند گانگی بازده ای منفی در تاریخ  پر فراز و نشیب ما داشته است. در یک جامعه سالم که بر شالوده های عینی فرهنگی و مبادی انسانی چیده شده است این تلون و در نتیجه کنش و واکنشها تاثیری مثبت در زندگی فردی و اجتماعی خواهد داشت اما وقتی که جامعه ای فلسفه و ماهیت وجودی اش بر روی دینی باشد که با شمشیر تحمیل شده باشد چالش برانگیز و روندی معکوس به خود میگیرد. بخصوص در سرزمینی که به لحاظ شکل بندی اجتماعی یعنی تولید و ساختار سیاسی و فرهنگی اش در فار بالا بلندتری بسر برده باشد.
اشغالگران مسلمان به دلیل همین عقب ماندگی در زمینه های اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و بخصوص فرهنگی ، بر خلاف بسیاری از کشورهای عربی و آفریقایی نتوانستند میخ اسلام را بر پیشانی این سرزمین فرو کنند. ایرانیان بنا به گفته بسیاری از تاریخنویسان وقتی که به لحاظ نظامی در برابر سپاهیان مسلمان شکست خوردند با اشکال فرهنگی به نبرد ادامه دادند.  آنها با با بدایع و بدعتها دین تحمیلی اشغالگران را در شکل و شمایلی که گرچه به صورت صوری شباهت با اسلام داشت ولی محتوای آن از زمین تا آسمان با آنچه رسول الله آورده بود تفاوت داشت ، مسخ کردند و آن را از مذهبی خشن و خدایی انتقامجو به صورتی عرفانی و صوفی بدل کردند. بقول ادوارد براون  اسلام ایرانیزه شده تنها در فرم اسلام بود و تغییرات در سرزمین اشغالی از پوست فراتر نرفت.


استراتژی و تاکتیکی که ایرانیان بکار گرفته بودند، تاکتیک یک ملتی بود که در دریاهایی از خون غرق شده بود و حوادثی که بر آنان گذشته بود فراتر از تراژدی های کلاسیکی است که تاریخ بشر به خود دیده است. از این رو ایرانیان با این رویه دین و مذهب اجباری تازیان را از درون تهی کردند بنحوی که هنوز که هنوز است در اقصا نقاط جهان مسلمانان با شنیدن نام شیعه رو ترش می کنند و لعنت شان می فرستند.

اصول هستی‌شناختیِ بنیادین مارکس – جُرج لوکاچ، ترجمه‌: کمال خسروی



زمانی ‌که ما برای یک مقوله نسبت به مقوله‌ ای دیگر اولویت و تقدمی هستی‌ شناختی قائلیم، منظور مان فقط این است که: این مقوله می‌تواند بدون دیگری وجود داشته باشد، درحالی که حالتِ وارونه‌اش به‌لحاظ وجودی غیرممکن است. مثلاً و پیش از هر چیز، تز مرکزی هر ماتریالیسمی که به اعتبار آن، هستی نسبت به آگاهی تقدمِ هستی‌شناختی دارد. این تز به‌لحاظ هستی‌شناختی فقط به این معناست که هستی می‌تواند بدون آگاهی موجود باشد، درحالی‌که وجودِ هر آگاهی به‌ناگزیر مقید است به چیزی هستنده که پیش‌فرض و شالوده‌ی آن است
 
نقد اقتصاد سیاسی- اصول هستی‌شناختیِ بنیادین مارکس – بخش دوم. جُرج لوکاچ، ترجمه‌: کمال خسروی
توضیح مترجم: نوشته‌های جرج لوکاچ درباره‌ی هستی‌شناسیِ اجتماعی با عنوان «پیرامون هستی‌شناسیِ هستیِ اجتماعی [Zur Ontologie des gesellschaftlichen Seins] »که پس از مرگ او (۱۹۷۱) انتشار یافتند،

Friday, May 22, 2020

داستان شورشی - مهدی یعقوبی



- من اما با سیاست میونه خوبی ندارم، یعنی بدم میاد.
- حالا که تو تله افتادی داری یه سری مزخرفات تحویلم میدی، شلاق حلال مشکلاته، بخصوص کف پا اگه هم نشد بطری، بطری شیشه ای با چوب پنبه، بی چوب پنبه، بطری آرایشی، بهداشتی ، بطری دارویی و گوشتی با سایزای مختلف. شک ندارم به حرفت میاره. نظام با دشمنانش شوخی نداره. 

 

67 - داستانی از مهدی یعقوبی



بعد از ظهر غمگینی بود و صمد روی ایوان به پشتی لم داده بود و اعصابش از پارازیت های رادیو داغان . از بیکاری  و در خانه نشستن کلافه شده بود و بدتر از همه چشم اندازهای تاریک آینده . موهای سرش در زیر بار تشنج های عصبی هر روز سفید و سفیدتر میشدند و بر پیشانی اش چین و چروک .  مدتها هم میشد که از مهین خبری نداشت . نه تلفنی و نه نامه ای .  شماره تلفنی هم که برای تماس داده بود دیگر کار نمی کرد و تنها بوق های ممتد میزد .

مش کریم که در حیاط مشغول آب دادن گلها و متوجه حال و هوایش شده بود . آبپاش را گذاشت به زمین و کتش را در آورد و چند بار تکاند . رفت در پاشویه آبی زد به سر و صورتش و نرم نرمک از پله ها آمد بالا  . زنش را صدا زد که دو تا چای برایشان بیاورد .  سپس رفت کنار صمد . لبخندی زد و کنارش نشست :
- فک میکنی اینا راس میگن ،
- منظورت چیه
- منظورم مجاهدینه که میگن ، چن ماه دیگه آخوندا سرنگون میشن و گورشونو از مملکت گم

Wednesday, May 20, 2020

دلار در ایران به ۱۸ هزار تومان رسید


امروز فقط خدا دلار است
دستان گره گشا دلار است
نرخ شرف و وطن پرستی
با مدرک دکترا دلار است
نزد علمای ور پریده
مهدی یعقوبی

 

Tuesday, May 19, 2020

ما با زن کسی جنگ نداریم


رفتار کوروش را مقایسه کنید با برخورد اسلام با زنان در جنگ حتی زنان شوهردار

Sunday, May 17, 2020

کتاب کوچه شاملو - پدرسوخته ی ملعون دروغ می‌‌گوید





روی تصویر کلیک کنید

 مسافری در شهر بلخ جماعتی را دید که مردی زنده را در تابوت انداخته و به سوی گورستان می‌برند و آن بیچاره مرتب داد و فریاد می‌زند و خدا و پیغمبر را به شهادت می‌گیرد که « والله، بالله من زنده‌ام! چطور می‌خواهید مرا به خاک بسپارید؟
اما چند ملا که پشت سر تابوت

افغانی ممنوع - مهدی یعقوبی




هوا گرگ و میش بود و باد ملایم تابستانی آمیخته با بوی کوچه های خاکی به صورت گندمگون عمر میوزید و نوازشش میکرد.  در مغزش هزاران فکر و خیال بالا و پایین میرفتند و بر رگ و روحش تیغ میکشیدند . کوله ای را که بر پشتش حمل میکرد کمی سنگین بود و عرقش را در آورده بود .
خواهر کوچکترش گوهر که 14 سال بیشتر نداشت به همراه مادرش در پشت سرش با اندوهی سنگین در دل و پاهایی خسته و بی رمق گام بر میداشت .
عمر را مادرش به عللی شریف صدا میزد. 

چند خبر از جهان اسلام



چند خبر از جهان اسلام
مصر در جستجوی 20 نفر که به امامت پیش‌نماز مبتلاء به کرونا نماز خواندند
عادل الغضبان، استاندار پورسعید مصر فاش کرد که پیش نماز یکی از مساجد این منطقه در حالی که مبتلا به کرونا بوده، به همراه 20 نماز گزار، نماز جماعت به جای آورده است. 


بسیجیان مقبره مقدس یهودیان در همدان را به آتش کشیدند


حمله بسیجیان به مقبره مقدس یهودیان انسان را به یاد یورش تازیان در صدر اسلام می اندازد
با این تفاوت که تازیان از خارج از مرزها آمده بودند اما  این تخم و ترکه آنها از داخل ایران اشغال شده هجوم کردند

سه ماه پیش گروهی از بسیجیان یا همان آتش به اختیارها، تهدید به حمله و مصادره این مقبره کرده بودند

همچنین ده سال پیش، گروهی از دانشجویان بسیجی در تجمعی مقابل مقبره «استر و مردخای» تهدید کرده بودند که این زیارتگاه یهودیان ایران را ویران خواهند کرد

برگی از جنایات جمهوری اسلامی - پیمان سبحانی



پیمان سبحانی
او متولد ۱۳۵۰ در سیستان و بلوچستان بود
در تاریخ ٨ اردیبهشت ۱۳۶۵ در سراوان، سیستان و بلوچستان به قتل رسید
پیمان سبحانی در یک خانوادۀ بهائی متولد شد. در مورد کودکی او اطلاع زیادی در دست نیست، جز اینکه خانواده‌اش به نیت ترویج آئین بهایی، ۲۵ سال در سیستان و بلوچستان ساکن بودند و مغازۀ کوچکی را اداره می‌کردند.

Thursday, May 14, 2020

دفاع مولوی از ابن ملجم



مولوی و تبرئه ابن ملجم لعنه الله علیه
پیر قونیه ـ مطابق با مکتب سایر جبری مسلکان اهل سنت ـ “ابن‏ملجم”، شکافنده شریان‏های مقدس خون خدا را، آلت حق مى‏شمارد، و بزرگ جنایت او را ـ که روی تاریخ بشریت را سیاه کرده است ـ غیر قابل طعن و ملامت مى‏داند!!
شگفتا! کار دروغ‏پردازی و باطل‏سرایی او به آنجا رسیده است که به هواداری از خوارج و نواصب، در عالم خیال‏بافی و عداوت و دشمنی آشکار خویش با مظلومان معصوم، از زبان امیر عالم وجود، خطاب به “ابن‏ملجم” مى‏سراید:
 من همی گویم بر او جف القلم    ز این قلم بس سرنگون گردد علم
 لیک بى‏غم شو شفیع تو منم                      خواجه روحم نه مملوک تنم
وی همچنین از زبان امام علی (علیه السلام) خطاب به ابن ملجم می گوید:

آتاتورک و کلک زدن به مسلمانان مومن



به نام خرد
اما بخوانید از ایرانی های مسلمان 
 
ثبت نام ده‌ ها هزار ایرانی برای سفر حج علی‌رغم ادامه شیوع کرونا در جهان.
علی‌رغم اعلام قبلی عربستان سعودی که از مسلمانان جهان خواسته بود تا روشن شدن وضعیت کرونا از برنامه‌ریزی برای مراسم حج خودداری کنند، رئیس سازمان حج و زیارت ایران از ثبت‌نام متقاضیان و تکمیل شدن حدود ۹۰ درصد از ظرفیت کاروان‌های حج تمتع خبر داد

Wednesday, May 13, 2020

اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر - انتخاب - ژان پل سارتر



بشر همان است که خود می سازد
بشر ، نه فقط آن مفهومی است که از خود در ذهن دارد ، بلکه همان است که از خود می خواهد . آن مفهومی است که پس از ظهور در عالم وجود ، از خویشتن عرضه می دارد . همان است که پس از جهش به سوی وجود ، از خود می طلبد . بشر هیچ نیست مگر آنچه از خود می سازد . این ، اصل اول اگزیستانسیالیسم است . بشر پیش از هر چیز وجود می یابد و موجودی است که به جهش به سوی آینده ، وقوف دارد . شخص قهرمان ، خود ، خویشتن را قهرمان می کند . شخص زبون خود را زبون می سازد
بشر اخلاق خود را می سازد
بشر مسئولیت کلی دارد