محاکمه دزد نان

 


محاکمه دزد نان

در گذشته‌های نه چندان دور، در کانادا پیرمردی را به خاطر دزدیدن نان به دادگاه احضار کردند. پیرمرد به اشتباهش اعتراف کرد؛ سپس در حالیکه اشکهایش را با دستان ترک‌ خورده پاک می‌کرد گفت: «خیلی گرسنه بودم و نزدیک بود بمیرم».

ناصرالدین شاه در فرنگستان خر در غیر از باغ وحش هیچ‌جا دیده نمی‌شود،

 


 روزنامه خاطرات روز دوشنبه سوم تیرماه سال 1268 شمسی (شوال سال 1306 قمری)  مربوط است به اقامت شاه در بلژیک و ملاقات با پادشاه آن کشور

****

در کشورداری هرچه داریم، از ایرانیان آموخته‌ایم!

 


در کشورداری هرچه داریم، از ایرانیان آموخته‌ایم!

 جاحظ از بزرگترین ادیبان عرب در سده ۲ - ۳ قمری در کتاب «التاج» (که ترجمه‌ای عربی از کتابی پهلوی با همین عنوان است) درباره ایرانیان می‌گوید:

  و نخست از پادشاهان ایران شروع می‌کنیم، زیرا ایرانیان در رسوم و آداب بر سایرین سبقت و مزیت دارند و ما از قوانین مملکت‌داری و تدابیر کشوری و آداب پادشاهی و سیاست مدن و ملت‌پروری و برخورداری هر طبقه از طبقات مردم و ایفا به حفظ منافع آن‌ها و صیانت حدود هر یک، آنچه آموخته‌ایم سراسر از ایرانیان فراگرفته و از آداب ایشان برخوردار شده‌ایم.

تاج‌نامه (به پارسی‌میانه: تاج‌نامگ)

نامه عاشقانه نیما یوشیج به همسرش عالیه جهانگیر

 


نامه عاشقانه نیما یوشیج به همسرش عالیه جهانگیر

به عالیه نجیب و عزیزم …

می‌پرسی با کسالت و بی خوابی شب چه طور به سر می‌برم؟ مثل شمع: همین که صبح می‌رسد خاموش می‌شوم و با وجود این، استعداد روشن شدن دوباره در من مهیا است.

بالعکس دیشب را خوب خوابیده‌ام. ولی خواب را برای بی‌خوابی دوست می‌دارم. دوباره حاضرم. من هرگز این راحت را به آنچه در ظاهر ناراحتی به نظر می‌آید ترجیح نخواهم داد. در آن راحتی دست تو در دست من است و در این راحتی… آه! شیطان هم به شاعر دست نمی‌دهد، مگر این که در این تاریکی شب، خیالات هراسناک و زمان‌های ممتد ناامیدی را به او تلقین کند.

خاطره ای از نلسون ماندلا

 



خاطره ای از نلسون ماندلا

یک روز که ریاست جمهوری آفریقای جنوبی بود برای نهار خوردن با همراهان به یک رستوران میرود. روی میز بزرگی که نشسته اند نگاه میکند به گوشه رستوران میبینید یک نفر شسته و رو از آنها میگیرد.

به یکی از محافظین میگوید بروید اورا به میز ما دعوت کنید.

آخوندی که به جرم «لواط» اعدام شد

 



آخوندی که به جرم «لواط» اعدام شد

آیت‌الله فتح‌الله امید نجف‌آبادی، نماینده دور اول مجلس، سال ۱۳۶۷ به اتهام «رابطه جنسی با مردان» اعدام شد. او کسی بود که نقشی اساسی در افشای ماجرای مک‌فارلین داشت و از نزدیکان آیت‌الله منتظری بود. اتهامات سیاسی او برای اعدام کفایت نمی‌کرد و به جرم «لواط» اعدام شد‏گفته شده که همزمان با او، دستکم ۵ آخوند دیگر با اتهام «همجنسگرایی» در این پرونده اعدام شدند که البته برخی در این مورد تشکیک وارد کرده‌اند. یکی از این روحانیون، «میرعلی نقی سید خاوری لنگرودی» عنوان شده که او هم آخوند و نماینده مجلس اول و دوم جمهوری اسلامی بود‏فتح‌الله امید نجف‌آبادی، قبل از نمایندگی مجلس، حاکم شرع اصفهان بوده و ده‌ها حکم اعدام برای مخالفان حکومت صادر کرده بود. حکم اعدام حبیب‌الله اشراقی، شهردار اصفهان و مهدی میراشرافی، افسر ارتش در حکومت پهلوی را امید نجف‌آبادی صادر کرد. نجف‌آبادی، پسر میراشرافی را نیز اعدام کرد‏آیت‌الله منتظری در خاطراتش نوشته که «آقای امید را در زندان متهم به اعمال منافی عفت کردند و او را به همین اتهام اعدام نمودند. آیا آقای امید که خود هم مجتهد بود و هم سنی ازشان گذشته بود اهل چنین کارهایی بود؟ ایشان از جمله افرادی بودند که در نشر تفکرات مطهری بسیار نقش داشت» ‏او که یکی از عوامل مهم لو رفتن ماجرای مک فارلین بود، با مرتضی مطهری همکاری داشت و گفته شده تنظیم و تدوین کتاب جاذبه و دافعه علی از روی سخنرانی‌های مرتضی مطهری را بعهده داشته و برای آن پاورقی نوشته است. جمهوری اسلامی برای حذف فیزیکی، او را متهم به «لواط» کرد‏آیت‌الله فتح‌الله امید نجف‌آبادی، قربانی حکومتی شد که خود از پایه گذارانش بود اما بعدتر به سمت آیت‌الله منتظری گرایش پیدا کرد. در پرونده‌اش هیچ مستندات یا اقراری مبنی بر رابطه جنسی با همجنس وجود نداشت.


تلاش پسران یزدگرد برای نجات شاهنشاهی ساسانی

 

تلاش پسران یزدگرد برای نجات شاهنشاهی ساسانی
پسران یزدگرد سوم به چین گریختند تا از امپراتور گائوزونگ برای پیکار با مسلمانان عرب کمک بخواهند. پیروز، بزرگ‌ترین پسر یزدگرد سوم، قلمرویی در سیستان به نام «ناحیه فرماندهی ایران» تاسیس کرد و از 658 تا 663 در زرنگ اقامت داشت. او در حدود سال 679 درگذشت و پسرش نرسه در تبعید بر تخت سلطنت نشست. یادبود پیروز یک تندیس سنگی از او در مدخل آرامگاه گائوزونگ است که هنوز وجود دارد و بر آن کنده شده است : «پیروز، شاه ایران، سردار بزرگ سپاه، دلاور راستی و فرمانده کل ایران».
خاندان ساسانی در تبعید منزلت خود را در چین حفظ کردند، سرداران جنگی شدند و آتشکده‌هایی در آنجا ساختند و با سایر ایرانیان، که یا به علت فعالیت‌های بازرگانی در آنجا بودند یا در اثر پیروزی‌های اعراب به آنجا گریخته بودند، مدتی دراز زندگی کردند. پسر دیگر یزدگرد سوم، بهرام کوشید تا سرزمین‌های از دست رفته را از اعراب مسلمان بازستاند. سرانجام او نیز ناکام ماند و در سال 710 میلادی درگذشت. پسر بهرام، خسرو که با کمک ترکان به ایران حمله کرد نتوانست اعراب را شکست دهد و این آخرین بار است که می‌شنویم فردی از دودمان ساسان کوشیده است تا به تاج و تخت ایران دست یابد.
تورج دریایی، شاهنشاهی ساسانی،