محمد خاتمی به شورش گرسنگان برای سرنگونی جمهوری اسلامی در دوران پسا کرونا هشدار داد
محمد خاتمی سوپاپ اطمینان و رئیس جمهورسابق نظام سران جمهوری اسلامی را نسبت به شورش گرسنگان بعد از کرونا هشدار داد و از مسئولین نظام خواست که دوباره سر مردم را با وعده و وعیدها شیره بمالند.
تدارکاتچی سابق گفت که اگر نظام دست به تغییر صوری نزند مردم به جان آمده از اینهمه نابرابری و سرکوب آزادیها دست به اسلحه خواهند برد و حکومت به خشونت متقابل متوسل خواهد شد و یک سیکل ایجاد میشود. این سیکل باعث میشود که نفرت و خشونت از هر دو طرف زیادتر شود و مشکل بسیاری به وجود بیاید
این شیخ منفور که در گذشته خود را تدارکاتچی نظام اسلامی قلمداد کرده بود با
شم غریزی خود آینده تیره و تاریک نظام را در بحرانهای مرگبار سیاسی و اقتصادی حس کرده است و خواهان آشتی ملی جلادان حاکم با ملت و آزادی زندانیان سیاسی برای بقای نظام شد.
بخش هایی از سخنان خاتمی از سایت جماران:
من سه چهارسال پیش از سرخیرخواهی مساله آشتی ملی را مطرح کردم. منی که هیچ نگاهی به قدرت ندارم و نخواهم داشت و یک ذره دلم برای قدرت تنگ نشده و فقط و فقط خدایم شاهد است برای این مملکت، برای نظام و مردم آنچه به نظرم خیر میآید، مطرح میکنم و گفتم آشتی ملی که مورد اعتراض هم قرار گرفت. معتقدم اگر این آشتی مورد قبول واقع شده بود شاید امروز بسیاری از مشکلات را نداشتیم و وضع بهتری داشتیم
بخشهای مختلف جامعه میتوانیم در کنار هم باشیم. دولت باید اولویتهایی برای حفظ این همبستگی و ایجاد امید در جامعه تعیین کند. اولویت دولت باید مشاغل کوچک و تولیدکنندگان خرد و همین مشاغل و خدماتی که از کرونا بیشترین آسیب را دیدند، باشد. اتفاقا بیشتر مشاغل جزو اینها هستند و دولت باید از هر راهی که میتواند آنها را مد نظر قرار دهد. اگر ذخایری داریم، الان جای استفاده از آن است. برای اینکه بتوانیم هم اشتغال موجود را حفظ کنیم و هم مردم آسیب دیده را راضی نگه داریم.
وی با اشاره به آزادی زندانیان به دلیل شیوع کرونا گفت: ما چه زیانی از آزادی زندانیان خود به خاطر کرونا دیدیم؟ و چرا همه را آزاد نکردیم؟ و چرا نمیکوشیم که این آزادی را دائمی کنیم؟ اگر بنا باشد عفوی به خارج و داخل داده شود، آیا زمانی مناسبتر از الان داریم؟ آیا این کار سبب همبستگی بیشتر نخواهد شد؟ آیا سبب دلبستگیها به همدیگر نخواهد شد؟ درست است که دشمن داریم و دشمن در ایجاد مشکلات ما موثر بوده، ولی عمدتا مشکلات ناشی از خود ماست و دشمن از این مشکلات سوءاستفاده میکند. از جدایی ملت و دولت سوءاستفاده میکند. ما باید جلو این سوءاستفاده را بگیریم و این سوءاستفاده با همبستگی خنثی میشود.
خاتمی گفت: رئیس محترم قوه قضائیه سال گذشته کار ابداعیای انجام دادند و آن اینکه برای زندانیان و به خصوص کسانی که سیاسی بودند و با تعبیر اینکه ما میان زندانیان سیاسی و امنیتی تفاوت قائلیم، تقاضای عفو کردند. این عفو را گستردهتر کنند تا کسانی که از حضور در اجتماع محروم مانده اند و آزادی هایشان محدود شده نیز بتوانند به صحنه بیایند و در خدمت جامعه باشند. اینها است که میتواند همبستگی در جامعه را قویتر کند و ما را به پیش ببرد.
وی خطاب به نمایندگان مجلس آتی گفت: شما میدانید که بیش از نیمی از کسانی که حق رای داشتند به پای صندوق نیامدند. الان که شما به مجلس راه پیدا کردید خواهشم این است که خودتان را تنها نماینده کسانی که به شما رای دادند، ندانید و بیایید مطالبات و خواستها و توقعات به جای آن بیش از ۵۰ درصدی که به صحنه نیامدند را نمایندگی کنید. نماینده، نماینده کل ملت است. مردم باید احساس کنند با اینکه به پای صندوق نیامدند، اما خواستهای آنها نیز مطرح است. اندک افرادی که از غیرجناح شما به مجلس آمدند که اگر اکثریت مردم به پای صندوق میآمدند شاید اوضاع اقلیت و اکثریت عکس میشد را منزوی نکنید. از وجود آنها استفاده کنید.
او در پایان از اصلاح طلبان جامعه محور خواست تا برنامهها و طرحهای خود را برای چنین موقعیتی ارائه کنند و گفت: آنها در این مسیر میتوانند از رقبای خود نیز کمک بگیرند و این کار میتواند به همدلی و همبستگی ملی کمک کند.
No comments:
Post a Comment