تا فکر شما که در غل و زنجیر است - آزادی دست و پایتان تزویر است - برخیز و غبار روح خود را بتکان - اندیشه نو شدن همان تغییر است - مهدی یعقوبی (هیچ)
Thursday, September 30, 2021
Tuesday, September 28, 2021
منظومه بابک خرمدین - مهدی یعقوبی
داستان زندگی اما همیشه شاد و شیرین نیست
کوره راههایی که پیچاپیچ و وهم آلود
سایه روشن های دود اندود
هر نشیبی را فرازی نغز و شورانگیز
هر فرازی را فرودی تلخ و دردآمیز
کس نمیداند که پایان حکایت چیست
کس نمیداند ولی یک نکته روشن هست
تن ندادن زیر بار ننگ
قبضه شمشیر در کف شعله ور با دشمن میهن
همچو شیر شرزه ای در جنگ و کوبیدن سرش بر سنگ
روی لبها نغمه شادی
جان فدا کردن به راه سرخ آزادی
Friday, September 24, 2021
تعدادی از نابغه هایی که در کودکی کودن شمرده می شدند
تعدادی از نابغه هایی که در کودکی کودن شمرده می شدند:
1- آلبرت انیشتن
در کودکی دچار بیماری دیسلسیک بود.یعنی معنی و مفهوم کلمات و عبارات را درست تشخیص نمی داد. معلم آلبرت انیشتن او را عقب مانده ذهنی، غیر اجتماعی و همیشه غرق در رویاهای احمقانه توصیف می کرد، ضمنا وی دوبار در امتحانات کنکور دانشگاه پلی تکنیک زوریخ مردود شد!!
2- توماس ادیسون
Monday, September 20, 2021
Friday, September 17, 2021
Monday, September 13, 2021
تطابق قرآن با قوانین حقوق بشر از مستشارالدوله تا نهضت آزادی و مجاهدین خلق ایران
«یک کلمه»، میرزا یوسف خان مستشارالدوله در ضرورت عقلانیت و قانون.
به دستور ناصرالدین شاه و به جرم نگارش چنین آموزه هایی به زندانش انداختند و آنقدر با کتاب «یک کلمه» بر سرش کوفتند که چشمانش آب آورد.
ناصرالدین شاه از قانون مدام تعریف میکند
میرزا یوسف مستشارالدوله که کتاب "رساله یک کلمه" را نوشته است و خلاصهای از قانون فرانسه و تطابق آن با قرآن و سخنان ائمه بوده است، را قبول ندارد و حتی نوشتههای آن کتاب برایش ناخوشایند است
Friday, September 10, 2021
اوریانا فالاچی - اولین موجود انسانی زن نیست، مردی است به اسم آدم
Monday, September 06, 2021
انـقـلابـات علمي قرن بيستم و تـاثـيـر آن بر فـلـسـفـه شـنـاخـت
انـقـلابـات علمي قرن بيستم و تـاثـيـر آن بر فـلـسـفـه شـنـاخـت :
انقلاب در علوم جديد ، دريافت ما را از " مـاهـيـت شـنـاخـت" تـغـيـيـر داده و به اين ترتيب فلسفه را نيز دگرگون کرده است. "شناخت علمي (Science) در عمل قابل اعتماد ترين و سودمند ترين شناختي است" که بشر در اختيار دارد، هر ديدگاهي درباره نـفـس شناخت، هر توصيفي از ماهيت شناخت به معناي دقيق اين کلمه ، براي آن که مـوجـه باشد مي بايست در علوم تجربي صـدق کند. پـژوهـش هاي مربوط به ماهيت شناخت در بخش عمده تاريخ فلسفه غرب ، در واقع تحت تاثير علم بوده است. به ويژه در چهار صد سال گذشته چنين بوده است. به خصوص در قرن بيستم دگرگوني هاي عظيم علمي پـيـش آمد و معلوم شد که علم به کل مـتـفـاوت است با آنچه که قبلا" تـصـور مي شد.
Saturday, September 04, 2021
Wednesday, September 01, 2021
اشعار اروتیک سومری
عاشقانههای سومری
در این اشعار عاشقانه و بیپروا، تنها لذت بردن زنان است که مورد توجه قرار میگیرد. عاشقانههای سومری که به اعتقاد بسیاری از پژوهشگران اغلب آنها توسط زنان به نگارش در آمدهاند در بیان حالات جنسی زن زبانی صریح دارند. گروهی از پژوهشگران این شعرهای را نخستین مکان تجلی تفکری میدانند که بعدها در عهد عتیق به شکل «غزل غزلهای سلیمان» نمود یافته است.
در نمونهای از این اشعار از زبان اینانا میخوانیم
حماسه آریو برزن و خواهرش
حماسه آریو برزن و خواهرش لیدوما سردارانی که موفق به شکست اسکندر شدند آریو برزن درسال ۳۸۵ قبل ازمیلاد مسیح درزمان اردشیر دوم، هفتمین پادشاه هخامنشی بدنیا آمد.
اطلاعات دقیقی از پدر و مادر آریوبرزن در دست نیست . تنها میدانیم كه پدرش فردی بود به نام ” آرتا برزن “ آریو برزن دركودكی علاقه زیادی به شمشیربازی داشت و سوار براسب پا به پای پدرش به مناطق مختلف میرفت پدرش به او میگفت : من میتوانم شمشیربازی را به تو یاد بدهم ، ولی میبایست به سن 18 سالگی برسی تا اینها را فرا بگیری .