تا فکر شما که در غل و زنجیر است - آزادی دست و پایتان تزویر است - برخیز و غبار روح خود را بتکان - اندیشه نو شدن همان تغییر است - مهدی یعقوبی (هیچ)
Saturday, May 28, 2022
Tuesday, May 24, 2022
کالسکه دودی
Monday, May 16, 2022
مرحوم آقا سید عباس حسینی می فرمود
مرحوم آقا سید عباس حسینی می فرمود:
« زمانی که انگلیسی ها می خواستند پول های ضریح امام حسین علیه السلام را خالی کنند، از طرف خداوند به کلید دار حرم الهام شد که کلیدها را بر روی ضریح حضرت ابوالفضل علیه السلام بگذارد.
وقتی کلیددار برگشت، انگلیسی ها او را شکنجه کردند و کلیددار بینوا مجبور شد جای کلید ها را به انگلیسی ها بگوید.
یکی از افسران آنها گفت که من می روم و کلیدها را می آورم،
ولی مردم می گفتند که این کار را نکنید؛ ممکن است حضرت قمر بنی هاشم علیه السلام غضب کند.»
اما آن افسر انگلیسی باور نکرد و رفت بطرف ضریح حضرت عباس باب الحوائج.
ایشان می فرمود:
« همین که این افسر خواست وارد حرم بشود، ناگهان از طرف ضریح مقدس سیلی محکمی به صورت او خورد؛ به گونه ای که به زمین افتاد. سپس بلند شد و عقب عقب از حرم خارج شد و آن قدر سربازان ترسیده بودند که تا وقتی آن جا بودند و می خواستند از کنار حرم حضرت ابوالفضل علیه السلام عبود کنند، حالت احترام می گرفتند.»
کتاب دل باخته
نویسنده : سيد عباس فرهمند پور
ناشر: انتشارات خادم الرضا - ع / قم
احوال و مناسبات صدرالدین صفوی و نقد افسانه قاسم انوار
احوال و مناسبات صدرالدین صفوی و نقد افسانه قاسم انوار. علی سالاری شادی. استاد یار تاریخ
عصر صدرالدین موسی صفوی(792ـ 735ه. ق)که مقارن ایام انقراض عصر ایلخانی و شروع دوره فترت بود، یکی از مهمترین ادوار تاریخ خاندان صفوی در راستای حفظ و گسترش املاک و اموالشان با تکیه بر دستاویزهای مردم پسند، چون زاویه سازی وخانقاه داری بوده است. در این ایام، صدرالدین با هوشیاری و تلاش مضاعف، نه تنها در صدد گسترش املاک و اموال خاندان برآمد، بلکه با اتخاذ شیوه ها و تاکتیکهای خاص، نظیر ادعای سیادت،دستورتألیف کتاب صفوةالصفا، بنیان بقعه و... به موفقیت های چشمگیری نایل آمدکه باید او را در واقع سازنده و معمار بزرگ خاندان صفوی قلمداد کرد. او با تلاشهای عامه پسند در آن عصر متشنج توانست خاندان فئودالی(ن. ک:پاورقی1) صفوی را جامه ای صوفیانه بپوشاند که با اتکا بر پاره ای از اقدامات او، آن هسته فئودالی خاندان جایش را با پوسته صوفیانه عوض کرد و مسأله زمینداری صفویان به فراموشی سپرده شد و همه چیز این خاندان به تصوف و طریقت اسناد یافت. در این راستا، تلاش شد با طرح آرایه ها و پیرایه های فراوان،آن موقعیت اربابی و زمینداری کتمان و در عوض مرید پروری آنها به شکلی اغراق آمیز بر جسته گردد. از جمله ادعای مناسبات مرید و مرادی صدرالدین و قاسم انوار در این فضا خلق و جعل شد.
مقاله پیش روی کوشش دارد تا صحت و سقم ادعاها، چند و چون مناسبات و اعمال و اقدامات صدرالدین را به بحث گذارد.
Thursday, May 12, 2022
بِرنولت برشت - آه آلمان
بِرنولت برشت
آلمان
دیگران میتوانند از ننگِ خویش سخن بگویند،
من سخن از ننگِ خویش میگویم.
آه آلمان، مادرِ رنگپریده!
چه آلوده نشستهای
در میانِ ملّتها.
در میانِ لَکّهدارشدهگان
چشمگیری تو.
از پسرانِ تو، آن که بینواتر است
به خاک درغلتیده است.
آن زمان که او سخت گرسنه بود
Friday, May 06, 2022
شناخت ادیان - مذهب آلت پرستی
شناخت ادیان
مذهب آلت تناسلی
آلت پرستي در هند آئيني است كه خيلي از مردم هند آنرا پرستش ميكنند يعني يكي از هفت معبد بسيار مقدس شيوا (لينگايي هند) است. در اين معبد آلت تناسلي مردانهاي كه از نقره ساخته شده در وسط معبد قرار دارد زيارت كنندگان مرد و زن هر دو به نيايش و استغاثه به درِ خانه اين مجسمه (معبود) مشغول بوده هر كدام فرمولها و اوراد نيايشي خاصي را زمزمه ميكنند و حاجات خود را ميطلبد.
اديان در جوامع امروز، ج 1، ترجمة عبد الرحيم گواهي
Sunday, May 01, 2022
تاریخ تمدن ایران ساسانی - استاد سعید نفیسی
در دربار ساسانیان سازندگان و نوازندگان بسیار گرامی بودند و در مجالس جشن حاضر میشدند و حتی در شکار همراه شاه بودند.
در زمان خسرو دوم که سدی بر روی دجله بستند ایشان را برای افتتاح آن سد احضار کردند. در همین زمان خوانندهی بسیار معروفی در دربار ساسانی بوده که نام او را در فارسی «باربذ» نوشتهاند و بعضی از مولفین عرب این کلمع را «فهلبذ» ضبط کردهاند که ظاهرن مرکب از فهله بوده است که اشتقاقی از مادهی پهلو باشد.
ما از کجا آمدهایم؟ استیون هاوکینگ
ما از کجا آمدهایم؟
پروفسور استیون هاوکینگ
مجله معتبر «نیو ساینتیست» در تازهترین شماره خود مطلبی چاپ کرده است به قلم فیزیکدان نظری و کیهانشناس بریتانیایی، استیون هاوکینگ، درباره پیدایش هستی و حیات در کائنات که چکیدهای از آن در پی میآید:
«از کجا آمدهام؟ آمدنم بهر چه بود؟»
بر اساس باورهای قدیمی مردم آفریقای جنوبی، پیش از ما فقط تاریکی وجود داشت و آب و خدایی بزرگ به نام «بومبا».